kampenmedpco.blogg.se

Här berättar jag om min vardag med pcos och livet på landet med familjen.

God jul

Allmänt Permalink1
Önskar Milija och Tilly ❤

stolt storasyster

Allmänt Permalink0

förlossningen med Tilly ❤

Allmänt Permalink1
Torsdagen kom. V38+3, milija och jag väntade på min mamma som va påväg upp. Inga känningar mer än de vanliga som varit sista veckan. Sammandragningar vid aktivitet och lite mensvärk av och till. Ringde endå mamma onsdag morgon för att säga att de kan ju va lägligt att komma upp innan helgen. 

Vid 14.00 på torsdagen va min mamma här efter några timmars bilåkande. 

Vi förberedde middag och busade. Sen åkte ja på styrelsemöte på kvällen vid 17.30. Under mötet (som varade till strax innan 21.) Så började ja må lite konstigt sista timmarna. Tänkte att de va säkert maten eller blodsockret. Så åt lite bulle som en i styrelsen tagit med. Hjälpte lite granna. 

På vägen hem så säger chauffören " ska vi svänga vänster mot Bb eller åka hem 🤣" på skämt. Lite visste vi då vad som skulle hända lite senare.. 

Jag kom hem. Började må mer konstigt. Illamående men endå inte. Började känna av lite små värkar runt 22 som satt i ryggslutet. Tar 2 alvedon. Men tänkte inte så mkt på det utan gjorde mig klar för sängen och la mig vid 22.30. Så fort ja lagt mig så vaknar milija, jag går dit och försöker söva om henne. Men när ja står där så känner jag mig nödig och värkarna börjar komma tätare. Säger till milija att "mamma måste bara gå på toaletten,sen går jag och lägger mig" men de godtog hon inte. Hon ville följa med.

Hon följde med på toa men skulle inte kissa. Så hon går upp igen och Jocke går och söver om henne. Jag går upp igen efter misslyckat toabesök. Nu förstår ja att förlossningen startat. För så kände jag med Milija med. Lägger mig i sängen. Värkarna kommer tätare och tätare och gör mer och mer ont i ryggen. 

Jocke har nu lyckats söva om milija. Klockan är nu runt 23 och jag säger till han att jag tro det är på gång nu. Går ner och ringer förlossningen. De säger att ja ska avvakta. Men jag berättar då att jag har gbs och de tror denna förlossning kommer gå på under 6h denna gång och behöver få antibiotika innan. 

Vi är välkomna in när jag vill. 

Nu måste jag börja andas igen om värkarna. 
Möter mamma i hallen som ser ut som ett spöke. Säger att de är på gång och vi ska åka in. 
Hon ser på mig att de är på gång eftersom ja har ganska ont redan. På så kort tid. 

Packar ihop grejorna och klär på mig. Går upp till Jocke och säger "klä på dig,nu helst!" 
Förflyttar oss till bilen och är på väg in. vägen dit känns som en evighet eftersom de är så mörkt. Och de skumpar på dessa isklädda vägar.. Värkarna kommer varannan minut. Och är ganska starka. 
En trött mamma och en nervös pappa.
Vid hissen möttes vi av hon som skulle förlösa Tilly. Hon frågade hur de va, "jo de är rätt bra" svarade jag. "Ja ser du kan prata dig genom värkarna än." Säger hon då. 
Jo förvisso kunde jag det. Halvt framåtvänd svara jag "Jo det kan jag men ja har rätt hög smärttröskel." 

Vi får komma in på ett intagningsrum och sitta i ctg i 20-30 minuter. Där krånglar maskinerna så de får ta ut kurvan på papper. Men de gör inget att vi fick vänta några minuter extra. 

Hon gör en undersökning,som visar att jag är 4cm (?!!) öppen. " oj jävlar" råkar jag slänga ur mig. 
Det trodde jag inte. 
Sen får jag klä mig och vi får komma in på förlossningssal nummer 3. 
Hon gör i ordning för att sätta nål i handen och sätter dropp med antibiotika.

Härifrån går tiden rätt fort. Jag jobbar på med värkarna några timmar. Vid 3 frågar BM om vi ska ta hål på hinnorna eftersom vattnet ej gått. Trots 6-7cm öppen sid senaste undersökning. Jag väljer att avvakta då hon berättar att de förmodligen bara kommer ta några minuter innan krystvärkarna då börjar. Jag vill känna att jag har fortsatt kontroll och inte värkarna blir för tuffa att hantera. Vi säger att vi väntar 1h och går vattnet innan de så tar vi det därifrån. 


Jag kör på utan lustgas fram till klockan ca 3.50 då jag väljer att ta lustgasen då värkarna börjar trycka på rätt mkt neråt när jag står på knä mot huvudändan på sängen. Jag har fortsatt fokus på målet. Vid 4 kommer barnmorskorna in,de vill vara 2 stycken när man är omföderska då de kan gå så fort när vattnet går. Klockan 4.12 tar de hål på hinnorna och vattnet går. 
Jag ställer mig på knä igen i ca 10 minuter efter allt vatten gått och ja fått på mig dom sexiga byxorna m blöja. 
Känner att nu kommer krystvärkarna och de är inget mellanrum på dom. Huvudet sjunker ner så fort och vid 4.32 ligger jag på sidan. Krystat 3 gånger och 4.35 är Tilly född med raketfart. 

Hon blir lite tagen av de snabba förloppet på slutet. Så hon får komma ut och ligga med cpap någon minut. Är lite sval så hon får komma till pappa medan de kollar mig. 

Inga bristningar eller problem. Moderkakan kom ut fint och livmodern drog ihop sig bra.

Hon fick sen komma till mig och högg bröstet direkt.


När allt va klart så fanns de inga lediga bb-rum så vi fick stanna kvar på förlossningsrummet till klockan 10 ungefär. 
Pappan fick sova i en saccosäck. 

Jag har väldigt lite bilder eftersom ja va upptagen med annat men en bildbpmb kommer sen ja fått alla från min kära karl ❤👍🏼

Hade en helt fantastisk förlossning och kunde prata mig igenom allt fram till krystvärkarna kom. Så tacksam för 2 friska barn och 2 fantastiska förlossningar. Och inte tala om den underbara barnmorskan jag ha de denna gång! 😍🙌🏼

Allra bäst va såklart sällskapet av min sambo! 
Till top